reklame for Sheiken Bowling
Menu
President Donald Trump ser fram til at profesjonell idrett starter opp igjen i USA. Han gratulerte UFC med det første store idrettsarrangementet på amerikansk jord siden koronakrisen lørdag. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix

Trump gleder seg over at sporten er på vei tilbake – her er status for den amerikanske idretten

Med kampsportens retur på amerikansk jord, gleder president Donald Trump seg over at idretten i landet kommer tilbake etter koronastansen.

Av NTB | 10.05.2020 18:02:39

Medisin og helse: Som det første store idrettsarrangementet i USA, åpnet Ultimate Fighting Championship (UFC, MMA-sportens svar på fotballens mesterliga) opp igjen med UFC 249 i Florida natt til søndag norsk tid.

Det hele startet med en videohilsen fra Trump, som gratulerte UFC-president Dana White for å få satt i gang et idrettsarrangement i landet igjen.

– Jeg vil gratulere Dana White og UFC. Vi elsker det, vi synes det er viktig. Få sporten tilbake, oppfordret Trump.

Twitter søndag gledet USAs president seg også over at hans egen golfbane i Los Angeles åpner igjen.

Viktor Hovland og de andre PGA-spillerne starter opp igjen med første PGA-turnering fra 11. juni og de andre store idrettene i USA planlegger også sin retur. Her er statusen for landets mest populære idretter:

Det vil i så fall være godt nytt for Mats Zuccarello og hans Minnesota Wild, som lå utenfor sluttspillsplass da ligaen ble stoppet 12. mars.

Etter planen skal første runde spilles i best av tre-formatet. Det er ikke satt opp noen konkret tidsplan for når NHL kan starte opp.

Målet skal være å kunne avholde hjemmekamper senere i sesongen. MLS-finalen kan bli flyttet fra november til desember.

Første kamp er torsdag 10. september, der regjerende mester Kansas City Chiefs tar imot Houston Texans på sin stadion i Kansas. Ifølge profootballtalk.com håper NFL fortsatt på å sette i gang sesongen med tilskuere til stede.

En avgjørelse kan drøye helt til juni, men dersom det bestemmes at det er trygt å starte opp, vil kampene foregå på én eller to nøytrale baner. Både Orlando og Las Vegas ble nevnt som mulige steder.

Med færre kamper kan lagene spille mot mest mulig lokale motstandere for å minimere reiseavstand. De skal også foregå uten tilskuere inntil videre.

To mindre stevner skal holdes samme sted i løpet av neste uke, 13. og 16. mai. Ingenting etter 16. mai er offisielt kunngjort, men UFC 250 forventes å bli avholdt 6. juni.

Det er heller ikke kunngjort hvor UFC 250 vil bli avholdt, men UFC-president Dana White har nevnt at de jobber med å få på plass kamper på en privat øy. «Fight Island» jobbes med å bli klar til bruk fra juni.

Det vil være det første av sju løp på elleve dager. De vil bli fordelt på Darlington i South Carolina og på Charlotte Motor Speedway i North Carolina.

Det er ikke annonsert noen løp etter 27. mai, men Nascar har uttalt at de planlegger å fullføre sine sedvanlige 36 Nascar Cup-løp i 2020.

Torsdag 7. mai meldte avisen New York Post at NHL og spillerforeningen vurderer å droppe resten av grunnserien og begynne rett på et sluttspill som utvides fra 16 til 24 lag.

Nyhetsbyrået Reuters meldte fredag at MLS planlegger å fortsette sesongen i Orlando, enten i juni eller juli. Ligaen var så vidt i gang med sesongen før alt ble utsatt 12. mars.

NFL kunngjorde sitt kampoppsett torsdag 7. mai og kommer til å avholde 16 kamper for hvert av sine 32 lag som de pleier.

Under en telefonkonferanse mellom spillerforeningen NBPA og spillerne 8. mai, kom NBA-sjef Adam Silver med en oppdatering om status på oppstart av ligaen, ifølge The Athletic.

Los Angeles Times meldte lørdag at eierne i de forskjellige MLB-klubbene vil be spillerne om en grunnserie med rundt 80 kamper. Sesongen begynner som regel i mars med 162 kamper for hvert av de 30 lagene i ligaen.

MMA-eventet UFC 249 gikk av stabelen natt til søndag norsk tid i Jacksonville, Florida som det første store sportsarrangementet på amerikansk jord etter koronapausen.

Setter i gang igjen 17. mai på Darlington Raceway i South Carolina uten tilskuere. Det skal bli streng adgangskontroll, men flere enn 700 personer må være til stede for at løpet kan gjennomføres.

(©NTB)

Flere nyheter: