reklame for Sheiken Bowling
Menu
President Donald Trumps apparat droppet søndag store deler av søksmålet som utfordrer valgresultatet i Pennsylvania, ifølge Washington Post. Foto: Julio Cortez / AP / NTB

Trump dropper deler av søksmål i Pennsylvania

President Donald Trumps apparat droppet søndag store deler av søksmålet som utfordrer valgresultatet i Pennsylvania, ifølge Washington Post.

Av NTB | 16.11.2020 03:08:06

Kriminalitet og rettsvesen: Trumps advokater har leverte en justert versjon av søksmålet, skriver avisen. Her er anklagene om at valgansvarlige i delstaten krenket og hindret Trump-kampanjens rett til å se stemmetellingen fjernet.

Trump og hans personlige advokat Rudy Giuliani har gjentatte ganger sagt at mer enn 600.000 stemmer i Philadelphia og Pittsburgh burde erklæres ugyldige på grunn av dette.

Det nedskalerte søksmålet retter nå fokuset mot anklagene om at Republikanerne ble forskjellsbehandlet fordi noe fylker lot velgerne rette på feil på poststemmesedlene. Fylkene har sagt at det gjaldt en liten gruppe velgere, skriver Washington Post.

Advokat Cliff Levine, som representerer Det demokratiske partiet i saken, sier at endringen betyr at søksmålet ikke kan endre utfallet av valget i delstaten.

Det demokratiske partiet i Pennsylvania har svart med å igjen anmode om at søksmålet droppes.

(©NTB)

Flere nyheter: