reklame for smiaa
Menu
President Donald Trump på vei fra Det hvite hus til St. John's Church mandag. Bildet er tatt i Lafayette Park, som like før ble ryddet for demonstranter ved hjelp av tåregass og gummikuler. Foto: Patrick Semansky / AP / NTB scanpix

Trump deler brev der demonstranter kalles terrorister

Donald Trump har delt et brev på Twitter der demonstrantene som ble jaget bort fra en park ved Det hvite hus tidligere i uka, blir omtalt som terrorister.

Av NTB | 05.06.2020 08:49:12

Krig og konflikter: Demonstrasjonen i Lafayette Park mandag kveld var fredelig, men politiet rykket likevel inn med tåregass og gummikuler. Målet var å jage dem bort slik at presidenten kunne spasere til en historisk kirke like ved, der han lot seg fotografere med bibelen i hånden.

Brevet er ifølge CNN skrevet av John Dowd, en advokat som både har jobbet for Trump personlig og i justisdepartementet.

– De falske demonstrantene ved Lafayette var ikke fredelige og er ikke ekte. De er terrorister som bruker late studenter fulle av hat til å stifte branner og ødelegge. De fornærmet og var uten respekt for politiet da politiet gjorde området klart til portforbudet klokka 19, hevder Dowd i brevet uten å legge fram dokumentasjon for påstandene.

Brevet ser ut til å være rettet mot tidligere forsvarsminister James Mattis og inneholder kritikk av uttalelsen som Mattis kom med onsdag.

Mattis har rettet sviende kritikk av Trumps håndtering av protestene i kjølvannet av at afroamerikanske George Floyd døde i forbindelse med en brutal pågripelse i Minneapolis.

(©NTB)

Flere nyheter: