Menu
Store mengder dokumenter fra Det hvite hus, blant dem rundt 100 graderte, ble funnet av FBI-agenter som i august ransaket Donald Trumps privatbolig i Mar-A-Lago i Florida. Foto: Det amerikanske justisdepartementet / AP / NTB

Trump ber høyesterett gripe inn i saken om dokumentbeslag

Ekspresident Donald Trump ber høyesterett gripe inn i saken der han etterforskes for å ha tatt med seg topphemmelige dokumenter da han forlot Det hvite hus.

Av NTB | 04.10.2022 22:20:55

Kriminalitet og rettsvesen: USAs føderale politi (FBI) gjennomførte i begynnelsen av august en husransakelse i Donald Trumps bolig i Mar-a-Lago i Florida. Der ble det funnet mer enn 11.000 dokumenter, blant dem 100 som var merket som graderte.

Dokumenter fra Det hvite hus tilhører regjeringen og skal overlates til nasjonalarkivet når presidentperioden er omme.

Trumps advokater ba tirsdag høyesterett om å gripe inn og overprøve beslutningen om at en uavhengig voldgiftsdommer kun skal vurdere innholdet i de ugraderte dokumentene som ble funnet i Mar-a-Lago.

Advokatene ber om at også de graderte dokumentene blir vurdert og hevder at det er viktig å fastslå hvor hemmelige innholdet i disse egentlig er.

– Siden president Trump i sin presidentperiode hadde absolutt myndighet over beslutninger om gradering, kan den nåværende statusen til de omstridte dokumentene ikke fastslås utelukkende ved å referere til merkingen av dem, argumenterer Trumps advokater.

(©NTB)

Flere nyheter: