Menu
Det nederlandske cruiseskipet Zaandam lå en stund på anker i bukta utenfor Panama City fredag. Det er bekreftet koronasmitte om bord i skipet. Foto: Arnulfo Franco / AP / NTB scanpix

Trump ber Florida ta imot koronarammet skip

President Donald Trump oppfordrer Florida til å åpne havna for det koronarammede cruiseskipet Zaandam og ber guvernøren endre sin holdning.

Av NTB | 01.04.2020 05:02:20

Politikk: En rekke personer om bord i skipet har meldt om influensalignende symptomer. Fire personer er døde, og minst to andre har fått bekreftet koronasmitte. 193 personer har symptomer på influensa.

– De dør på skipet. Jeg kommer til å gjøre det som er riktig. Ikke bare for oss, men for menneskeheten, sa Trump under en pressekonferanse tirsdag.

Myndighetene i Florida utsatte tirsdag avgjørelsen og sa at Holland America Line må «gjøre et større arbeid» i planleggingen før Florida kan godkjenne at det får legge til kai i Fort Lauderdale.

Med et nødskrik slapp panamanske myndigheter Zaandam, som eies av cruiserederiet Holland America Line, gjennom Panama-kanalen fra Stillehavet til Det karibiske hav.

Det er 1.800 passasjerer om bord på skipet.

Søsterskipet Rotterdam ble sendt fra San Diego i California med medisinsk personell, testutstyr og mat om bord for å bistå. Flere passasjerer uten symptomer er allerede flyttet til søsterskipet.

Floridas guvernør Ron DeSantis har sagt ifra at de ikke ønsker at «folk skal bli dumpet» i delstaten.

Skipet fra Nederland har vært sjøfast siden 14. mars og har allerede blitt nektet å legge til land i flere søramerikanske land.

(©NTB)

Flere nyheter: