reklame
Menu
Paul Manafort, her under ankomst til et rettslokale i New York i fjor, var tidligere leder for Trumps valgkamp. Arkivfoto: Seth Wenig / AP / NTB

Trump benåder Manafort og Kushners far

USAs president Donald Trump har benådet ytterligere 29 personer, blant dem tidligere valgkampsjef Paul Manafort og sin svigersønns far Charles Kushner.

Av NTB | 24.12.2020 05:38:22

Kriminalitet og rettsvesen: Manafort soner en fengselsstraff på sju og et halvt år etter å ha blitt dømt for en lang rekke lovbrudd i fjor, blant annet skatteunndragelse og banksvindel.

Charles Kushner er faren til Trumps svigersønn Jared Kushner, en av presidentens nærmeste rådgivere og sentral i Trumps fredsplan for Midtøsten. Charles Kushner er eiendomsutvikler og har innrømmet skyld på tiltalepunkter om påvirkning av vitner og skatteunngåelse i 2004.

Roger Stone, en nær Trump-venn som i februar ble dømt til tre år og fire måneder i fengsel for å ha løyet til Kongressen, påvirket vitner og hindret Kongressens gransking av om Trumps kampanje samarbeidet med russerne før valget i 2016, er også blant de 29 som ble benådet onsdag.

Dermed har Trump benådet 49 personer de siste to døgnene. Blant de 20 som ble benådet tirsdag, var fire personer som er dømt for krigsforbrytelser.

(©NTB)

Flere nyheter: