Menu
Visepresident Mike Pence og Nancy Pelosi, Demokratenes leder i Representantenes hus, i bakgrunnen. President Donald Trump sier at det går bedre enn noen gang i USA. Foto: AP / NTB scanpix

Trump: – Årene med økonomisk forfall er over

USAs president Donald Trump sa i sin tale om rikets tilstand at økonomien blomstrer, fattigdommen er historisk lav og at USAs respekt er gjenopprettet.

Av NTB | 05.02.2020 03:30:59

Politikk: For enkelte grupper er fattigdommen historisk lav, og også arbeidsledigheten er også historisk lav for noen grupper, i tillegg er ungdomsledigheten på bunnivå, sa Donald Trump i sin tale til Kongressen natt til onsdag norsk tid.

– Amerikas fiender er på flukt, og Amerikas formue er på vei opp. Årene med økonomisk forfall er over, startet Trump talen sin.

– Nasjonens tilstand er bedre enn noen gang, sa han.

Det er tredje gang Trump taler om rikets tilstand. På forhånd uttalte en rådgiver i Det hvite hus at den vil dreie seg om å synliggjøre Trumps prestasjoner.

I salen var en rekke Demokrater kledd i hvitt. Demokratenes leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, sa i forkant av talen at det er for å vise støtte for den pågående kampen for å oppnå likestilling for kvinner i hele landet. Det samme gjorde de i fjor.

(©NTB)

Flere nyheter: