Menu
President Donald Trumps tidligere private advokat, Michael Cohen, blir fredag løslatt fra fengsel etter at en domstol i USA har slått fast at han er blitt utsatt for gjengjeldelse av regjeringen på grunn av planene om å gi ut en bok om presidenten. Foto: J. Scott Applewhite/ AP/ NTB scanpix

Trump-advokat løslates fra fengsel

Donald Trumps eks-advokat Michael Cohen skal løslates fra fengsel, har en domstol i USA bestemt og beskylder regjeringen for å ville hevne seg på advokaten.

Av NTB | 23.07.2020 19:17:47

Kriminalitet og rettsvesen: Cohen har selv hevdet at han ble satt tilbake i fengsel som hevn for at han ikke ville skrinlegge planene om en bok om Donald Trump før valget i november.

Torsdag fikk han støtte for sitt syn da dommer Alvin K. Hellerstein sa at Cohen skulle løslates fredag klokka 2 lokal tid. Dommeren sa i sin begrunnelse at han aldri har sett noe tilsvarende.

– I løpet av mine 21 år som dommer, hvor jeg har dømt mennesker og sett på vilkår for løslatelser, har jeg aldri sett noe slikt. Hvorfor skulle Kriminalomsorgen be om noe sånt med mindre det dreide seg om en gjengjeldelse, skriver Hellerstein.

– Og gjengjeldelsen dreier seg om hans ønske om å utføre sin grunnlovsfestede rett til å gi ut en bok, skriver dommeren videre.

Cohen, som tidligere var Trumps personlige advokat, ble i mai på grunn av koronapandemien løslatt fra fengsel for å sone dommen på tre års fengsel ved hjemmesoning. Den 9. juli ble han derimot på nytt satt i fengsel fordi han angivelig ikke oppfylte kriteriene for hjemmesoning. Påtalemyndigheten skal blant annet ha forsøkt å få Cohen til å signere et dokument hvor han skulle frasi seg retten til å utgi en bok om Trump.

(©NTB)

Flere nyheter: