Menu
Politiet bekrefter at det var levninger etter Maja Herner som ble funnet i fjellet ved Ørsta 5. juni. Hun forsvant sporløst fra Ørsta i november 2018. Foto: Privat / Politiet / NTB scanpix

Tror Maja Justyna Herner døde etter fall fra stor høyde

Undersøkelser av levningene etter Maja Justyna Herner (25), som ble funnet i fjellet i Ørsta 5. juni, tyder på at dødsårsaken trolig er fall fra stor høyde,

Av NTB | 01.07.2020 13:47:49

Kriminalitet og rettsvesen: Det opplyser Møre og Romsdal politidistrikt i en pressemelding onsdag.

Herner ble meldt savnet onsdag 21. november 2018. Levninger ble funnet i fjellterrenget ovenfor Ørsta 5. juni. Det er tidligere slått fast at det var den savnede polske kvinnen som var funnet.

I pressemeldingen onsdag opplyser politiet at de fra Gades Institutt i Bergen har fått bekreftet at DNA-analysen viser sikker identitet.

– Det er Maja Justyna Herner som ble funnet. Det er rimelig å anta at dødsårsaken er knusningsskader etter fall fra stor høyde. Likevel kan ikke politiet med sikkerhet konkludere hva som var dødsårsaken ettersom ikke alle levningene er funnet, sier politiinspektør Yngve Skovly.

Politiet vil derfor opprettholde søk under fjellpartiet Nivane ovenfor Ørsta sentrum.

Funnet ble gjort oppe under fjellpartiet Nivane. Det ble tidlig fastslått at funnstedet ikke kunne være selve ulykkesstedet. Politiet har derfor fortsatt søkene.

Politiet har ment at det trolig dreide seg om en fallulykke, noe de onsdag går langt i å bekrefte.

– Funnsted og fjellformasjon kan indikere en fallulykke, sa innsatsleder Stian Meek i Møre og Romsdal politidistrikt til VG 19. juni.

Mobilen hennes har vært plassert svært høyt oppe i terrenget, høyere enn Vallahornet på 830 meter over havet. Den er ikke funnet.

– Vi ønsker også å finne mobiltelefonen til Herner. Området er ulendt, og planleggingen av hvordan søket skal gjennomføres er i gang, opplyser politioverbetjent Olav Ramnefjell.

Pårørende og den polske ambassaden er orientert om utviklingen i saken.

Det var fredag 5. juni at en mann meldte fra om funn av en sko av samme modell som den 25-åringen hadde på seg, og funn av noen beinrester fra en fot tett ved.

Det står fremdeles åpent hvor Herner har vært i fjellet. Siste sikre observasjon av henne var i Skålavegen i Ørsta sentrum 21. november 2018.

Flere nyheter: