Menu
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Koronakrise: Tror alle blir med på dugnaden

Strenge restriksjoner blir nå innført for å begrense spredningen av koronaviruset. Kommunaldirektør i Haugesund Ole Bernt Thorbjørnsen er overbevist om at alle vil være med og bidra.

Av Egil M Solberg | 12.03.2020 15:56:02

Koronakrise: Under en pressekonferanse i ettermiddag redegjorde regjeringen for en rekke inngripende tiltak som nå blir iverksatt for å begrense utbredelsen av koronasmitte.

Alle utdanningsinstitusjoner stenges fra klokken 18 torsdag. Kulturarrangementer forbys og barer, svømmehaller og frisører er blant dem som må stenge.

– Jeg er overbevist om at innbyggerne er med på dugnaden for å begrense smittespredning, sier kommunaldirektør i Haugesund Ole Bernt Thorbjørnsen.

I ettermiddag ble det i denne forbindelse også besluttet å stenge ned Haugesund cruiseterminal. I første omgang gjelder vedtaket frem til og med 31. mars.

Det betyr at cruisepassasjerer ikke vil gis adgang til å gå i land i Haugesund.

– Vi har stor forståelse for at vi nå stiller rederiene i en vanskelig situasjon, og beklager det på det sterkeste. I denne situasjonen må imidlertid folkehelsehensyn gå foran alt, sier Kommunedirektøren.

Bekymret for de økonomiske konsekvensene

I et intervju med Radio Haugaland like etter regjeringens pressekonferanse, innrømmer Thorbjørnsen at han har bekymringer for enkelte deler av det lokale næringslivet.

– Vi er bekymret for næringslivet på haugalandet som nå går inn i en svært krevende fase. Nå håper jeg bare at regjeringen kommer med tiltak for å kompensere, sier Thorbjørnsen.

Hør hele intervjuet her

Flere nyheter: