reklame for Sheiken Bowling
Menu
Anders Trondsen bidro til å slå ut Molde da Trabzonspor vant på straffesparkkonkurranse i kvalifiseringen til conferenceligaen i fjor sommer. Lørdag ble klubben tyrkisk ligamester. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Trondsens klubb ble tyrkisk mester etter 38 års tørke

Trabzonspor spilte seg lørdag til ligatittelen i tyrkisk fotball for første gang siden 1984. Det ble klart etter 2-2 mot Antalyaspor.

Av NTB | 30.04.2022 22:30:53

Sport: Ett poeng var nok til å gjøre Trabzonspor til mester tre runder før slutt. Fenerbahçe er tabelltoer og ni poeng bak, men kan ikke ta igjen teten på grunn av innbyrdes oppgjør.

Andreas Cornelius scoret det første målet i lørdagens oppgjør. Dansken har bidratt med 15 fulltreffere i ligaen denne sesongen.

Fenerbahçe, Galatasaray og Besiktas har med få unntak delt på serietittelen i Tyrkia de siste tiårene. Årets ligatriumf er Trabzonspors sjuende totalt, men den første på 38 år.

Anders Trondsen har vært i Trabzonspor-stallen siden han forlot Rosenborg i 2020. Han står med elleve seriekamper denne sesongen, men skader har holdt ham mye ute av laget. 27-åringens eneste opptreden i 2022 kom i mars.

I 2019/20-sesongen var Alexander Sørloth på lån i Trabzonspor. Landslagsspissen ble en hit og en svært populær mann blant fansen med sine 33 mål på 49 kamper.

(©NTB)