reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Trondheims helse- og omsorgsdirektør Helge Garåsen har lite til overs for dem som bryter smittevernreglene under det pågående utbruddet i trønderhovedstaden. Foto: Ned Alley / NTB

Trondheim kommune vil politianmelde flere grove brudd på smittevernloven

Smittesporingen i Trondheim har avdekket utstrakt festing i enkelte miljøer. Kommunen vurderer strengere koronatiltak og skal anmelde brudd på smittevernloven.

Av NTB | 23.12.2020 18:38:02

Medisin og helse: – Alle grove brudd på smittevernloven vil bli anmeldt av kommunen, anmeldelsen må utformes i samarbeid med dem som jobber med smittevern og sporing. Jeg har ikke akkurat nå oversikt over hvor mange dette kan dreie seg om. Vi har jo også tidligere fått bistand av politiet, blant annet knyttet til smittevern og utenlandske arbeidstakere, skriver kommunedirektør Morten Wolden i en tekstmelding til Adresseavisen.

Beslutningen kommer etter at det onsdag ble kjent at kommunen har avdekket miljøer som planlegger omfattende sosial kontakt gjennom jula og mennesker som ikke møter opp til testing.

Det er også indikasjoner på at flere personer i slike miljøer ikke har overholdt innreisekarantene ved hjemkomst fra utlandet.

– Dette er personer som verken har språkproblemer eller mangler på ressurser til å forstå og følge opp reglene, sier en forbannet ordfører Rita Ottervik.

– Våre funn er skremmende og gir grunn til å sterkt vurdere om det i romjula vil bli innført mer omfattende nedstengning over hele Trondheim, sier Garåsen.

– Vi har også indikasjoner på at fester med mange mennesker har blitt gjennomført i den siste tiden og kan ha skapt større smitteutbrudd, sier helse- og omsorgsdirektør Helge Garåsen i en pressemelding.

Garåsen beskriver situasjonen som skremmende.

Flere nyheter: