Menu
Fylkesordfører i Trøndelag Tore Sandvik ønsker å få statsminister Erna Solberg på banen for å ordne opp i fotballrotet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Trøndelags fylkesordfører ønsker at statsministeren rydder opp i fotballrotet

Fylkesordfører i Trøndelag Tore Sandvik mener at statsminister Erna Solberg må ta ansvar for åpning av breddefotballen. Han mener forbudet øker smittefaren.

Av NTB | 21.07.2020 12:17:59

Sport: Det skriver Arbeiderpartiets Sandvik i en kronikk i VG.

I kronikken gir han uttrykk for at breddefotballen bør åpnes, ved å sammenligne forbudet opp mot andre forbud som har blitt opphevet etter hvert som Norge har åpnet mer og mer opp de siste månedene.

– En trygg arena for smitte må altså holdes stengt, slik at vi alle kan sitte skulder ved skulder på bussen, fly til Spania, svinge seidelen mens vil skråler til fotballkamper på Kontraskjæret eller bade sammen i Frognerbadet, skriver Sandvik.

Han viser til Danmarks håndtering av situasjonen som et eksempel Norge burde følge. Der ble det åpnet for breddefotball allerede 7. juni, mens på tribunen i dansk Superliga har det blitt tillat flere tusen tilskuere i sommer.

Tirsdag ble det også klart at Helsemyndighetene avviser Norges Fotballforbunds forslag om fire testkamper med inntil 2500 tilskuere.

(©NTB)

Flere nyheter: