Menu
Trøndelag ble varmeste fylke fredag, og det er i Trøndelag og sør i Nordland det blir varmest i helga, mens man på Østlandet må forberede seg på kjøligere vær. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Trøndelag varmeste fylke fredag

Flere steder har det vært veldig varmt denne fredagen. Trøndelag endte opp som varmeste fylke, og i Meråker ble det målt hele 31,7 grader.

Av NTB | 02.07.2021 21:23:56

Vær: Ifølge Meteorologisk institutt fikk flere steder i Trøndelag over 30 grader fredag, og både lørdag og søndag kan det bli varmere, men ikke over hele landet. På Østlandet blir det regnbyger.

Tettstedet Meråker er for øvrig ikke ukjent med varmegrader. Ifølge nettstedet Vær og vind er varmerekorden for Meråker 33 grader – men den ble satt i august måned, nærmere bestemt 1. august 1968.

For juli er det Trondheim som har rekorden i Trøndelag, med hele 35 grader 22. juli 1901.

Meteorologisk institutt mener det vil bli varmest i helgen i nettopp Trøndelag og sør i Nordland, med mye sol og en gradestokk som kan bikke 30 varme grader.

Juli har for øvrig hatt en god start rent varmemessig, med 30,8 grader i Balestrand i Sogn torsdag, som var rekord denne sommeren fram til fredagens måling i Meråker.

Høyeste temperatur i løpet av juni ble målt til 29,4 grader i Valle i Agder.

(©NTB)

Flere nyheter: