Menu
Ivar Koteng er på trenerjakt igjen etter at Eirik Horneland ikke lyktes i Rosenborg. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Trond Henriksen leder RBK inntil videre

Styreleder Ivar Koteng i Rosenborg bekrefter at han og Eirik Horneland var enige om at treneren skulle gi seg i klubben. Trond Henriksen leder laget mot Brann.

Av NTB | 26.06.2020 10:49:13

Sport: Rosenborg skal ut på trenerjakt som følge av at Horneland takket for seg etter 2-3-tapet mot Bodø/Glimt. Fredag formiddag møtte Koteng og daglig leder Tove Moe Dyrhaug pressen på en av treningsbanene ved Lerkendal stadion.

– Det er en fin fyr vi har hatt ansatt. Vi ble enige om å avslutte det i går kveld, sa Koteng før han kom med en kort begrunnelse:

– Vi har ikke spilt fotball på en måte som gjør at vi vinner fotballkamper.

45-åringen fikk tillit til å lede laget på hjemmebane mot Bodø/Glimt, men etter tap der var det slutt.

Trond Henriksen, som har vært i Rosenborg-systemet i mange år, skal lede treninger og laget inntil videre. Han har også tidligere ledet RBK i forbindelse med trenersparkinger.

Det er ikke avklart hva som skjer med Horneland-assistent Karl Oskar Emberland. Han har fortsatt kontrakt med klubben.

– Han har fått fri noen dager, sa Koteng.

Også i fjor hadde Rosenborg en svak sesongstart, og mange supportere ropte på Hornelands avgang da klubben lå på nedrykksplass de første åtte serierundene. Senere skulle trenden snu, og RBK endte opp på bronseplass etter en god høst.

Koteng sier følgende om det som har skjedd denne sesongen:

– Vi hadde en veldig fin oppkjøring. Så kom koronaen, og så ble det ikke så bra.

Hornelands avgang ble offentliggjort natt til fredag. Under ham har Rosenborg hatt en meget svak sesonginnledning med tre strake tap i Eliteserien.

Rosenborg spiller neste seriekamp borte mot Brann kommende søndag. Der trenger trønderne sårt poeng, helst en seier.

(©NTB)

Flere nyheter: