Menu
Ebiye Moses scoret med en flott volley i kampen mot Odd onsdag. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Tromsø vant igjen – fikk luft til nedrykksplass

Tromsø tok styringen hjemme mot Odd i Eliteserien onsdag. Scoringer av August Mikkelsen og Ebiye Moses skilte lagene i «gutans» 2-0-seier.

Av NTB | 27.10.2021 19:52:40

Sport: Tromsø kom til kampen mot Odd etter en fersk seier mot nedrykkstruede Mjøndalen i helgen. Med seier kan laget fra nord virkelig begynne å se lyst på en potensiell framtid i Eliteserien også neste sesong etter en god siste periode.

Etter en målløs 1. omgang kunne Tromsø juble for scoring. August Mikkelsen avsluttet via stolpen og i mål etter mye Tromsø-press. Etter 83 minutter punkterte Ebiye Moses kampen med sin 2-0-scoring.

– Jeg synes vi er gode, vi er solide. Slipper til lite og skaper mye. En solid kamp, sa TIL-trener Gaute Helstrup til Discovery etter kampen.

– Det var godt å få Moses i gang, fortsatte treneren.

Tromsø tok seg opp på lik poengsum som onsdagens motstander og skaffet seg dermed luft til nedrykkskandidatene. De har ti poeng ned til Mjøndalen på direkte nedrykksplass.

Odd-trener Jan Frode Nornes var langt fra fornøyd med hva han så fra eget lag.

– Tromsø vinner fortjent. Jeg synes vi er svake. Nå har vi blandet oss inn i nedrykksstriden og vi har bare oss selv å takke, sa han.

Det var altså Eric Kitolano som skulle ta seieren mot sine to lillebrødre onsdag. Han var svært aktiv i oppgjøret.

I løpet av 1. omgang hadde Mikkelsen gått i bakken to ganger innenfor 16-meteren uten å få gehør i kravet om straffespark.

I situasjon nummer to var Mikkelsen i duell med Joshua Kitolano der Odd-spilleren rev i armen hans. Til slutt ble Mikkelsen felt, men dommer lot spillet gå.

Odd klarte aldri å intensivere presset mot utligning, og etter 83 minutter skulle de få en til i sekken. Runar Espejord slo inn til Moses, som på spektakulært vis hamret ballen i mål på volley.

I kampen startet også de tre brødrene Kitolano sammen. Eric Kitolano startet for hjemmelaget Tromsø, mens John og Joshua Kitolano startet for Odd. Brødrene startet også i det omvendte oppgjøret i sommer, der det var første gang siden 1999 at tre brødre startet samme kamp i øverste divisjon i Norge.

Hjemmelaget Tromsø tok styringen på oppgjøret og hadde en stor sjanse til å gå opp i ledelsen etter sju minutter. Odd-forsvaret holdt imidlertid unna for flere avslutninger mot mål.

I 2. omgang fikk Tromsø tidlig hull på byllen etter at de hadde presset gjestene i hele 1. omgang. Sakarias Opsahl vartet opp med en fin stikker til Mikkelsen, som avsluttet lavt via stolpen og i mål.

(©NTB)

Flere nyheter: