Menu
Eric Kitolano ble matchvinner med sin 1-0-scoring mot Vålerenga på Alfheim torsdag. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Tromsø tok sesongens annen seier med 1-0 over Vålerenga

Eric Kitolano ble matchvinner med kampens eneste mål da Tromsø slo Vålerenga i Eliteserien.

Av NTB | 12.05.2022 21:00:58

Sport: Det var Tromsøs annen trepoenger denne sesongen. Laget har åtte poeng etter at seks kamper spilt, mens Vålerenga blir stående med ni.

Kampen skulle egentlig spilles i begynnelsen av juli, men på grunn av at man må skifte ut kunstgresset på Alfheim ble den framskutt.

Eric Kitolano satte fyr de på litt over 2000 hjemmepublikummere etter 66 minutter. Han kom seg foran Ivan Näsberg i duellen og satte inn i innlegget fra Lasse Nilsen til 1-0.

– Det var et fint mål. Jeg synes vi klarte oss fint og ga dem fight i 90 minutter. Vi hang litt i tauene mot slutten, men arbeidsmoralen var fantastisk, sa Tromsø-trener Gaute Helstrup.

Vålerengas notoriske måltjuv Vidar Örn Kjartansson var noen få centimeter unna scoring da hans heading i sluttsekundene av 1. omgang strøk like utenfor. Hjemmelaget hadde ballen og spillet mye, men skapte ikke særlig med sjanser.

Vålerenga stilte i sine nye bortedrakter som er burgunder med blå striper. Drakten er designet etter innspill fra Klanen.

Vålerenga kunne tatt ledelsen tidlig i 2. omgang, men Henrik Bjørdal bommet nærmest for åpent mål i en situasjon han kanskje scorer på 99 av 100 ganger.

– Jeg er ikke fornøyd med å tape her oppe. Det er direkte svakt av oss. Vi er bedre i 2. omgang, men ikke fantastiske. Vi har svingt for mye. Når vi er gode har vi vært gode, men det har vært for lite av det, sa Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo.

– Det var kontrollert. Jeg jobbet på da vi hadde ballen i boksen, og det var bare å sette tåa på den. Nå har vi to seire på hjemmebane og like mange som i fjor, så det er noe å bygge på. Vi har mange gode spillere, så får jeg være klar når jeg får sjansen, sa Kitolano til Discovery.

Osame Sahraoui ropte på straffe da han kom igjennom på en kontring etter 37 minutter. Han mente at han ble holdt i trøya, men dommeren viftet det hele vekk.

(©NTB)