reklame
Menu
Smittede besetningsmedlemmer skal ha blitt fraktet med Tromsø Taxi uten sjåførenes medviten. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Tromsø Taxi vurderer økonomiske krav mot Hurtigruten

Flere sjåfører fra Tromsø Taxi måtte i karantene etter at de transporterte Hurtigrutens besetningsmedlemmer. De var ikke kjent med at det var smitte om bord.

Av NTB | 05.08.2020 08:03:09

Medisin og helse: Nå vurderer selskapet erstatningskrav mot Hurtigruten, fordi de elleve sjåførene har tapt inntekt i karanteneperioden, skriver VG.

En personbil og en maxitaxi fra selskapet ble brukt til å frakte til sammen fire personer fra Hurtigruteskipet Roald Amundsen til Universitetssykehuset i Nord-Norge fredag formiddag. To av disse skal ifølge lokalavisa Nordlys ha vært smittede besetningsmedlemmer. Det var ikke taxisjåførene informert om.

– Personene som kom, hadde både munnbind og hansker på seg. Sjåførene ble skeptiske og spurte rett ut om det var mistanke om covid-19, men fikk det avkreftet, sier administrerende direktør Steinar Nilsen i Tromsø Taxi.

Han sier det er naturlig at selskapet vil komme tilbake til Hurtigruten med økonomiske krav når de har klarlagt de økonomiske konsekvensene av karantenen.

(©NTB)

Flere nyheter: