Menu
Ruben Yttergård Jenssen kunne juble etter han sendte Tromsø i ledelsen hjemme mot Kristiansund søndag kveld. Foto: Marius Simensen / NTB

Tromsø seiret over KBK og klatret opp på trygg plass

Ruben Yttergård Jenssen og Jasse Tuominen sikret tre sårt tiltrengte poeng for Tromsø da de vant 2–1 hjemme mot Kristiansund i Eliteserien.

Av NTB | 14.08.2022 20:00:48

Sport: Tromsø var avhengig av poeng for å spille seg opp fra kvalifiseringsplass ned til 1. divisjon og leverte varene på bestilling.

– Vi gjør en herlig innsats i dag mot et KBK som er på opptur. Det er viktig å få de poengene, og så må vi ha fokus på neste kamp, sa Tromsø-trener Gaute Helstrup til Discovery.

Kaptein Ruben Yttergård Jenssen banket vertene i ledelsen etter å ha bli spilt opp nydelig av Jasse Tuominen.

Etter hvilen svarte finnen med å doble ledelsen med å sette ballen mellom beina på Sean McDermott i Kristiansund-buret.

– Det føles superbra. Det var veldig lettende og jeg er veldig glad. Det var veldig viktig for oss å få denne seieren, sa finnen til rettighetshaveren.

Sander Erik Kartum fikk satt inn en redusering 16 minutter senere, men det hjalp lite da Tromsø beholdt alle de tre poengene på Alfheim.

Tromsø-kapteinen dro seg fobi Amidou Diop og banket ballen i mål fra skrått hold. McDermott fikk en hånd på ballen, men klarte ikke å styre den utenfor stengene.

– Det var godt å få et mål igjen. Fantastisk jobb av Jasse Tuominen der som vinner ballen til meg, og da var det bare å gå, sa Yttergård Jenssen til Discovery i pausen.

Etter hvilen var det finnen sin tur til å banke ballen i nettet bak McDermott. Tromsø rullet opp en rask overgang, hvor ballen endte opp hos Tuominen, som fyrte ballen mellom beina på KBK-keeperen.

Kvarteret senere reduserte Sander Erik Kartum med en kanonkule, men det holdt ikke til mer enn et trøstemål for gjestene.

Kristiansund har slitt stort i den første halvdelen av sesongen og ligger helt nederst på tabellen med kun seks poeng på 18 kamper.

– Det blir med et hederlig forsøk, og det er det som er så tungt. Guttene hadde fortjent et bedre resultat. Det et ingenting som tilsier at disse guttene skal ligge helt sist på tabellen, sa KBK-trener Christian Michelsen til Discovery.

– I den garderoben er det ingen som kommer til å gi opp før siste spark, fortsatte han.

Vestlendingene har 13 poeng opp til trygg plass. Der ligger i øyeblikket HamKam med 19 poeng.

Etter tre store sjanser for vertene, fant endelig Ruben Yttergård Jenssen veien fram til nettmaskene bak Sean McDermott i Kristiansund-målet, etter 26 minutter spill.

Tromsø lå på kvalikplass ned til 1. divisjon før søndagens oppgjør, men klatret helt opp til 9.-plass etter kveldens seier.

(©NTB)