Menu
Alle som kommer fra områder med høyt smittetrykk, får tilbud om å teste seg ved Tromsø lufthavn. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Tromsø lufthavn tilbyr koronatest til passasjerer sørfra

Tromsø lufthavn startet mandag opp et tilbud om koronatesting til reisende fra områder med høyt smittetrykk. På første fly var det 26,8 prosent som testet seg.

Av NTB | 25.01.2021 23:08:02

Økonomi og næringsliv: 22 av 82 passasjerene som kom med første fly til Tromsø etter at teststasjonen var klar, testet seg mandag kveld, skriver Nordlys.

Leder av pandemiavdelingen i Tromsø kommune, Per Harald Korsmo, sier til avisen at det var flere som ikke testet seg, fordi de allerede hadde bestilt time til test tirsdag, mens andre hadde testet seg på Gardermoen.

Koronatesting på flyplassen er ikke et krav overfor reisende, men et tilbud til passasjerer på enkelte flyginger. Også forrige uke hadde kommunen tilbud om testing ved flyplassen, men da var det bare 15 prosent av de reisende som ønsket å teste seg.

– Dette er et tilbud til passasjerene. Vi har ingen hjemmel til å tvinge folk til test, sier Korsmo til avisen.

Tromsø kommune oppfordrer alle som kommer fra områder med høyt smittetrykk, til å teste seg innen 24 timer etter ankomst til Tromsø. Dette for å unngå at man får den britiske koronavarianten nordover.

(©NTB)

Flere nyheter: