fbpx
Menu
Pressekonferanse på Rådhuset i Tromsø med fra avdelingsdirektør Kari Henriksen og ordfører Tromsø-ordfører Gunnar Wilhelmsen (Ap) og kommuneoverlege Kathrine Kristoffersen. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Tromsø kommune: – En tragisk hendelse

Tromsø kommune jobber med å ivareta berørte etter drapssaken på Tromsøya. Ordfører Gunnar Wilhelmsen kaller hendelsen en tragedie.

Av NTB | 03.12.2019 12:59:41

Kriminalitet og rettsvesen: – Dette er en tragisk hendelse for alle involverte. Våre tanker går til de nærmeste og alle som er berørt. Vi gjør det vi kan for å hjelpe der det er behov, sier Wilhelmsen.

Kommunen holdt pressekonferanse om saken tirsdag.

En kvinne i 20-årene og hennes tre barn på seks, fire og ett og et halvt år ble funnet livløse i sjøen ved Fagereng på Tromsøya mandag ettermiddag. Kvinnen og jenta på seks år døde mandag kveld.

Politiet etterforsker nå den avdøde kvinnen for drap og drapsforsøk på barna.

Mannen er i jobb i Tromsø, mens kvinnen hadde tilknytning til kommunens introduksjonsprogram gjennom Flyktningtjenesten. Familien har bodd i en ordinær bolig i Tromsø.

– Vi er ikke kjent med at det har vært noen spesiell oppfølging rundt familien, sier avdelingsdirektør for skole Kari Henriksen i Tromsø kommune.

Ordfører Wilhelmsen sier at kommunen foreløpig ikke har sett noe som tilsier at de kunne ha foretatt seg noe annet i forkant.

– Fordi vi ikke har fått noen opplysninger om at det har kommet noe om denne familien, så ser ikke jeg at vi kunne ha gjort noe annerledes, sier han.

– Det er viktig for oss at skolen tar godt vare på elevene som er igjen. Barn har mange spørsmål når sånne ting skjer, det skal vi voksne ta på høyeste alvor, sier Henriksen.

Kommunepsykologen og helsesykepleiere er tilgjengelig for dem som ønsker det.

Kvinnens ektemann kom til Tromsø i 2016, mens kvinnen og barna kom året etter på familiegjenforening, ifølge Wilhelmsen. Politiet sa under sin pressekonferanse tidligere mandag at mannen kom til Norge i 2015.

Den seks år gamle jenta var elev ved Borgtun barneskole. Skolen holdt minnestund tirsdag.

(©NTB)

Flere nyheter: