Menu
Kommuneoverlege Kathrine Kristoffersen i Tromsø har bestemt at reisende til Tromsø fra områdene som er hardest rammet av koronasmitte i Norge må i karantene når de kommer. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Tromsø innfører karantenepåbud for norske reisende

For å begrense koronasmitten i Tromsø kommune har kommunelegen innført karantenepåbud for reisende fra en rekke andre steder i landet.

Av NTB | 15.03.2020 00:31:40

Økonomi og næringsliv: Tromsø kommune innførte lørdag kveld karantenepåbud for reisende fra flere kommuner og fylker. Dette gjelder Oslo, Agder, Rogaland, Viken, Vestfold og Telemark, Innlandet og Vestland. Vedtaket gjelder med tilbakevirkende kraft til 10. mars.

Søndag ettermiddag presiserer kommunen at personene fra disse fylkene har mulighet til å returnere fram til 22. mars så lenge de ikke har symptomer på luftveisinfeksjon.

Kommuneoverlege Kathrine Kristoffersen skriver at kommunene det gjelder er de i Norge som har størst utbredt smitte og at det derfor er nødvendig i iverksette karantene for reisende fra disse områdene.

Det gjøres unntak for reisende som er i transitt på Tromsø lufthavn Langnes for reise med fly videre til andre destinasjoner, så lenge personene oppholder seg på flyplassen fram til avreise. Det gjøres også unntak for helsepersonell, vare- og passasjertransport, renholdsarbeidere og personer med andre samfunnskritiske roller.

Kommuneoverlegen ber også alle som bor i Tromsø strengt vurderer nødvendigheten av sine egne reiser ut av kommunen de neste ukene.

(©NTB)

Flere nyheter: