reklame for Sheiken Bowling
Menu
Den populære veistrekningen Trollstigen fra kjent vinkel. I år kan den ikke åpnes i løpet av mai på grunn av rasskader. Foto: Halvard Alvik / NTB

Trollstigen holdes stengt ut mai på grunn av opprydding

Den populære turistveien Trollstigen ble rammet av flere ras i påsken. Nå holdes veien stengt ut mai på grunn av oppryddingsarbeidet.

Av NTB | 04.05.2022 20:30:59

Medisin og helse: – I dag er det ikke plass til verken turistbusser eller bobiler å passere steinfallet som ligger i veibanen, sier byggeleder Roar Vikhagen i Møre og Romsdal fylkeskommune til NRK.

Betongkanter er skadd, og det ligger steiner av ulik størrelse ligger på kryss og tvers i veien, som i påsken ble rammet av flere ras. I tillegg ligger det fremdeles flere meter høy snø på siden av de svingete veiene.

Det vil ta tid å få oversikt over skadene, og også oppryddingen vil være tidkrevende. Veien forblir stengt ut mai, sier Vikhagen, som selv aldri har sett så mye skader på veistrekningen som i år.

– Det er ille. Det er lite hyggelig å se, sier han.

Det varierer fra år til år når Trollstigen åpner på bakgrunn av snøsmelting og brøyteforhold. Vanligvis åpner den i løpet av mai. Hundretusenvis kjører langs de svingete veiene på Trollstigen hver sommer.

(©NTB)

Flere nyheter: