Menu
En kvinne ble funnet drept i fjæra utenfor Trolla i Trondheim i april i fjor. Samboeren hennes er dømt til 16 års fengsel i tingretten, og nå sier lagmannsretten nei til å behandle anken i saken. Foto: Ned Alley / NTB

Trolla-drapssaken nektes fremmet til lagmannsretten

Frostating lagmannsrett sier nei til å behandle anken fra en 35 år gammel mann som er dømt til 16 års fengsel for drap på samboeren Tirhas Tekle Kifllay (33).

Av NTB | 16.01.2021 05:38:01

Kriminalitet og rettsvesen: – Jeg er ikke kjent med at drapssaker tidligere har vært nektet fremmet til ny behandling i lagmannsretten, sier Per Morten Schjetne som aktorerte straffesaken i fjor høst til Adresseavisen.

Firebarnsmoren som opprinnelig er fra Eritrea, ble funnet drept i fjæra ved Trolla i Trondheim 7. april. Samme kveld ble samboeren pågrepet og siktet for drap. I oktober ble han dømt til 16 års fengsel i Sør-Trøndelag tingrett. Han anket dommen, men tre lagdommere i Frostating lagmannsrett sa onsdag denne uken nei til å behandle anken.

Den dømte mannen har hele tiden nektet straffskyld. Han anket hovedsakelig over bevisvurderingen og saksbehandlingen, men også over straffutmålingen.

– Etter lagmannsrettens syn er det klart forsvarlig å nekte skyldanken fremmet, selv om det dreier seg om en svært alvorlig straffesak. Bevisene mot tiltalte er ikke bare overbevisende, men overveldende i styrke, heter det i avgjørelsen.

Mannens forsvarer, Ole Strømmen, opplyser at avgjørelsen vil bli anket. 35-åringen har anledning til å anke lagmannsrettens saksbehandling og lovforståelse til Høyesterett.

(©NTB)

Flere nyheter: