reklame for Sheiken Bowling
Menu
Foto: Erik Johansen / NTB

Trolig ingen strømstøtte i Karmøy

Strømpriser og generelt økende kostnader er nå en stor utfordring for kommunene. Dermed kan det bli vanskelig å få på plass en strømstøtteordning, selv med ekstra utbytte fra Haugaland kraft.

Av Egil M Solberg | 27.10.2022 14:16:19

Strømstøtte: Flere politikere i Karmøy har tatt til orde for å bruke noe av utbyttet i Haugaland kraft til en kommunal strømstøtte-pakke.

Nå ber Robin Hult (Sp) om at saken behandles ved neste formannskapsmøte, mandag.

Onsdag vedtok Haugaland Kraft å gi eierkommunene 150 millioner kroner i ekstraordinært utbytte. Karmøy kommune får som eiere 52 millioner kroner av dette.

– Bakgrunnen for at kommunene ba om dette ekstraordinære utbyttet, var blant annet å kunne tilby en strømstøte til bedriftene, mener Hult.

Flere kilder i administrasjonen mener imidlertid at dette nå vil bli vanskelig å gjennomføre.

Utbyttet på 150 millioner kroner er vesentlig lavere enn hva kommunene hadde forventet.

Vesentlig høyere kostnader på strøm, generell prisstigning, korona-kostnader som kommunen ikke får kompensasjon for og endringer i husbankfinansieringen for omsorgsboliger, er alle blant faktorene som nå tynger kommuneøkonomien.

Tilleggskostnader så langt i år skal være vesentlig mer enn hva som nå hentes ut i utbytte. Kommunens handlingsrom for en strømstøtte, ser dermed ikke lenger ut til å være til stede.

Flere nyheter: