Menu
Viktor Hovland i US Masters i helgen. Foto: Gerald Herbert / AP / NTB

Trøblete avslutning for Hovland i US Masters

Viktor Hovland avsluttet med en dobbeltbogey i den siste runden av US Masters. Han endte fire slag over par og på en delt 27.-plass.

Av NTB | 11.04.2022 00:49:29

Sport: Ni hull på par, fire birdier, tre bogeyer – og en dobbeltbogey ble fasiten for det norske golfesset i siste runde søndag. Han gikk sammen med regjerende mester Hideki Matsuyama på runden på Augusta-banen i Georgia.

– Jeg føler jeg spiller ganske greit i dag. Marginene er ikke helt på min side. Det blir en ok dag. Kjipt på det siste hullet, men ellers er det mye bra. Og det er mye forbedringspotensial, sa Hovland til Eurosport.

Med birdier på hull 13 og 14 så Hovland ut til å kunne avansere noe på resultatlistene.

Det første slaget havnet delvis ute i skogen til høyre for fairwayen, og det neste brukte han på å komme seg inn på banen igjen. Slag tre så ut til å kunne bringe ballen inn på greenen, men den rullet ned fra kanten. Fjerde slag brakte ham innen mulighet for å senke putten på neste, men det glapp så vidt på det femte slaget. En putt fra kort avstand førte ham til to over par og dobbeltbogey.

Hovland har en delt 21.-plass som bestenotering i turneringen fra i fjor. I år ble det 27.-plass.

46-åringen gjorde denne uken comeback på PGA-touren etter en stygg bilkrasj i California i fjor. Han fikk ødelagt det ene beinet såpass mye at man vurderte amputasjon. Han har i etterkant vært klar på at han nok aldri kan komme tilbake som heltidsproff, men at han vil spille utvalgte turneringer.

– Jeg tror ikke helt at folk forstår, sa Woods om smertene og veien tilbake, fortalte Woods.

– Jeg har ikke spilt mitt beste der ute. Men bare det å ha støtten fra fansen, det kan ikke beskrives med ord. Spesielt med tanke på hvor jeg var for et år siden og hva utsiktene mine var da, sa Woods.

– Det var en lang og tøff dag for min del. Jeg forsøkte bare å holde hodet kaldt og slå mine slag, sa Scheffler.

Nordirske Rory McIlroy gikk søndagens desidert beste runde, åtte slag under par. Med sju slag under par totalt endte han på andreplass.

Men på det 18. og siste hullet – med par på fire slag – ville det seg ikke for nordmannen.

Legendariske Tiger Woods avsluttet med å gå seks slag over par på den siste runden. Totalt havnet han på 13 slag over par – og på en 47.-plass.

Verdensener Scottie Scheffler gikk i likhet med Hovland på en smell på det siste hullet med skikkelig uflaks i puttingen, og han endte med en dobbeltbogey der. Det holdt likevel i massevis til seier i turneringen, med ti slag under par.

(©NTB)