Menu
Jervs trener Arne Sandstø var som vanlig engasjert på sidelinjen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Trøbbel for målfattige Jerv – Odd stoppet tapsrekken

Nyopprykkede Jerv sliter foran motstanderens mål. Søndag ble det et nytt tap da Odd vant 1-0 i eliteseriekampen i Grimstad.

Av NTB | 22.05.2022 20:01:00

Sport: Jerv har imponert flere til nå denne sesongen, og det har vært på hjemmebane alle poengene har kommet. Grimstad-laget var ubeseiret på eget gress før et Odd-lag som har slitt, kom på besøk.

Milan Jevtovic ble matchvinner for Odd, som vant etter fire strake tap.

Arne Sandstø, som har spilt for og trent Odd, måtte gjøre én endring etter at spiss Erlend Hustad ble utvist mot Viking sist runde. Rodney Antwi fikk sin første kamp fra start. Hustad står uten mål denne sesongen, og det gjør også Antwi. Kun tre mål har Jerv scoret i løpet av de sju første rundene.

Odd-trener Pål Arne «Paco» Johansen gjorde flere endringer på sitt Odd-lag etter rekken med dårlige resultater, og det ga uttelling.

Odd hadde ballen mest gjennom hele omgangen, og Jerv ble liggende veldig langt bakpå i store deler av de første 45 minuttene. Et kampbilde som ikke har vært ulikt de andre Grimstad-laget har spilt. Den defensive strukturen har syntes å være førsteprioriteten til Sandstø i innledningen av sesongen.

Jerv kom ut i en bedre versjon i starten av annen omgang. Aral Simsir kom til avslutninger fra god posisjon, men begge gikk utenfor. I den andre enden ble Milan Jevtovic stoppet av en god Øvretveit-redning.

Jerv hevet spillet sitt noe etter Odd-scoringen, men det ble aldri ordentlig farlig. Venstreback Mathias Haarup gikk i bakken like før ordinær tid var over, og Jerv ropte på straffespark. Det ble vinket videre av kampleder Sivert Amland.

Eliteseriefotballen fortsetter med et tett kampprogram før den tre uker lange pausen i juni. For Odd venter Sandefjord og HamKam de neste seks dagene.

Jerv møter Aalesund og Sarpsborg den kommende uken.

Det var Odd som kom klart best i gang på Levermyr. De hvitkledde skapte flere gode sjanser, men få av avslutningene gikk mot mål. Øystein Øvretveit, som har vært blant seriens beste sisteskanser til nå, ble ikke satt ordentlig på prøve.

Jevtovic klarte det på neste forsøk da han mottok ballen i 16-meteren og bøyde ballen rundt Øvretveit og bort i det lengste hjørnet.

(©NTB)

Flere nyheter: