Menu
Zlatko Tripic måtte ut med skade i Vikings bortekamp mot Sparta Praha. Foto: Carina Johansen / NTB

Tripic ut med skade da bunnsolide Viking spilte uavgjort i Praha

Viking holdt favoritt Sparta Praha til 0-0 i Tsjekkia i 2. kvalifiseringsrunde til conferenceligaen i fotball. Det kostet dyrt i form av skade på Zlatko Tripic.

Av NTB | 21.07.2022 21:00:43

Sport: I den tsjekkiske heksegryten i Praha demonstrerte rogalendingene godt forsvarsspill og tvang Sparta Praha til 0-0 i den første i kampen i 2. kvalifiseringsrunde til conferenceligaen.

– Dette var helt fenomenalt, og jeg kan ikke rose guttene nok. De jobbet sokkene av seg. Hvis du skal lykkes i Europa så er du nødt til å håndtere slike kamper. Jeg er veldig stolt av guttene, for en gjennomføring av kampplanen, sa en strålende Viking-trener, Morten Jensen, til Stavanger Aftenblad etter kampen.

Det betyr et godt utgangspunkt før hjemmemøtet i Stavanger om én uke.

– Dette er et drømmescenario før kampen i Stavanger, fortsetter Jensen.

Oppgjøret kan imidlertid bli spilt uten Zlatko Tripic, som etter en time spilt i Tsjekkia måtte gå av banen med skade. Angrepsspilleren er likevel optimistisk, og skal vi tro hans egne uttalelser virker det ikke som oppgjøret står i fare.

– Følelsen er vanvittig god. Vi er slitne alle sammen, stolte, men er bare halvveis. Vi har lyst å være på dette nivået og oftere spille kamper i Europa, men da må vi stå imot kamper som dette. Det er ikke mange norske lag som kommer hit og dominerer, det skjønner vi, fortalte Tripic til Aftenbladet etter kampslutt.

Hjemmelaget kom til kampens første sjanse da Lukás Haraslín fikk sendt av gårde et skudd etter en dårlig utboksing fra Patrik Gunnarsson. På streken fikk Viljar Vevatne klarert ballen vekk.

Få minutter før pause kom vertene til en ny mulighet. Tomás Wiesner fikk heade fritt etter en corner, men Gunnarsson lå fint nede i hjørnet og fikk avverget med et flott tigersprang.

Et kvarter før slutt fikk Tomás Cvancara en gylden mulighet til å vippe kampen i hjemmelagets favør, men hodestøtet fra kort hold fløy over tverrliggeren. Dermed endte det 0-0 i Praha.

Dersom Viking skulle ta seg videre sammenlagt, venter enten Motherwell (Skottland) eller Sligo Rovers (Irland) i 3. kvalifiseringsrunde til gruppespillet i conferenceligaen.

Et Viking-lag uten Hammarby-aktuelle Veton Berisha ble trykket lave fra start i Praha.

(©NTB)