reklame for smiaa
Menu
Gaten utenfor Charlie Hebdos redaksjonslokaler ble omvandlet til et blomsterhav i dagene etter angrepet der tolv av bladets ansatte ble drept, inkludert redaktør Stéphane «Charb» Charbonnier og flere tegnere: Arkivfoto: Jacques Brinon / AP / NTB scanpix

Tretten menn og én kvinne for retten etter Paris-angrepene i 2015

Onsdag starter rettsoppgjøret mot de 14 som er tiltalt for tilknytning til to terrorangrep i Paris i 2015. Tre av de tiltalte stilles for retten in absentia.

Av NTB | 02.09.2020 10:22:59

Økonomi og næringsliv: Angrepene på satiremagasinet Charlie Hebdo og et jødisk supermarked i den franske hovedstaden i januar for snart seks år siden kostet 17 mennesker livet. De tre gjerningsmennene ble skutt og drept av politiet i to aksjoner 9. januar. Nå stilles de som mistenkes for å ha hjulpet dem, for retten.

Tre av de tiltalte, inkludert kona til en av gjerningsmennene, er ikke til stede når rettssaken starter. De antas å ha reist til området IS kontrollerte i Nord-Irak og Syria. Rapporter har antydet at de er døde, men dette er ikke bekreftet, og det er fortsatt arrestordrer utstedt mot dem.

Tiltalen gjelder medvirkning til terror for to personer og tilknytning til en terrorgruppe for de fleste av de andre. Medvirkning er det mest alvorlige tiltalepunktet og kan gi livstid i fengsel, mens tilknytning til en terrorgruppe kan gi fengselsstraffer på opptil 20 år.

Retten skal høre forklaringer fra noen av dem som overlevde de to angrepene som var starten på en islamistisk voldsbølge som har kostet flere hundre mennesker livet.

(©NTB)

Flere nyheter: