Menu
Dronebilde av Tretten bru etter at den mandag kollapset med en lastebil og en personbil på. Arbeidet med å rive brua starter onsdag Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Tretten bru skal klippes opp, heises på land og fraktes bort

Arbeidet med å rive Tretten bru etter kollapsen mandag, starter onsdag formiddag. Brukonstruksjonen skal klippes opp, heises på land og fraktes bort.

Av NTB | 16.08.2022 19:20:51

Økonomi og næringsliv: Fagfolk med god kompetanse på bru, anleggsvirksomhet og rivearbeid har tirsdag jobbet med en å planlegge riving av Tretten bru, som mandag kollapset ned i Gudbrandsdalslågen og ned på E6.

– Nå har vi en god plan for hvordan arbeidet kan skje på en trygg måte, sier samferdselssjef Aud M. Riseng i Innlandet fylkeskommune tirsdag kveld.

Hun opplyser arbeidet vil starte ved 11-tiden onsdag formiddag, men at det er vanskelig å si hvor lang tid man vil bruke på å fjerne brua.

– Det er viktig å få åpnet E6 fortest mulig, men arbeidet er svært krevende. Arbeiderne må bruke den tida det tar for å få gjort dette på en sikker måte, sier samferdselssjefen.

Da Tretten bru mandag kollapset, var en lastebil og en personbil på brua. Til alt hell kom begge bilførerne kom fra hendelsen i god behold.

Innlandet fylkeskommune opplyser at det første som skjer når operasjonen begynner, er at man fjerner de to kjøretøyene som står fast på brua.

– Deretter vil selve brukonstruksjonen bli klippet opp, heist på land og fraktet bort, opplyser samferdselssjefen.

(©NTB)

Flere nyheter: