Menu
Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen er ikke imponert over Fifa. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Trettebergstuen til NTB: – Fifa har skylappene på

Kulturminister Anette Trettebergstuen berømmer EU-parlamentarikerne for den tøffe kritikken som torsdag ble rettet mot Det internasjonale fotballforbundet.

Av NTB | 24.11.2022 15:07:14

Sport: – Jeg synes at det er bra at EU-parlamentet er så tydelige. Fifa har skylappene på og ser gjennom fingrene på både menneskerettighetsbrudd og korrupsjon. Det kan vi ikke akseptere, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen til NTB.

Den danske parlamentarikeren Niels Fuglsang la allerede onsdag ut et klipp der han selv var på talerstolen i EU-parlamentet.

– I dag er jeg flau. I dag skammer jeg meg. I dag er jeg trist. Jeg er flau, skammer meg og er trist fordi det som kanskje er det mørkeste øyeblikket i idrettens historie finner sted akkurat nå. VM-sluttspillet i Qatar, sier han der.

EU-parlamentet ber om en full reformasjon av Fifa.

(©NTB)

Flere nyheter: