reklame for Sheiken Bowling
Menu
Kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) på pressekonferansen der Ytringsfrihetskommisjonen la fram sin rapport under Arendalsuka 2022. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Trettebergstuen: – Angrepet på Rushdie var et angrep på alles ytringsfrihet

Kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) sier at angrepet på forfatteren Salman Rushdie var et angrep på alles ytringsfrihet.

Av NTB | 15.08.2022 18:20:39

Politikk: – Det var en påminnelse om hvor viktig, men samtidig hvor sårbar den er. En påminnelse om at vi er nødt til å kjempe sammen for å ta vare på ytringsfriheten, stå skulder ved skulder og slå ring om den grunnleggende rettigheten ytringsfriheten er, sa statsråden da Ytringsfrihetskommisjonen presenterte sin rapport i Arendal mandag.

Hun påpekte at vi for første gang siden 1999 har fått en full gjennomgang av statusen til en av de mest grunnleggende rettighetene vi mennesker har og som det norske samfunnet er tuftet på.

– Det er vanskelig å skulle overvurdere betydningen av det. Denne rapporten blir viktig framover, og vi skal bruke tid på den, lovet hun.

Trettebergstuen spår at rapporten vil skape mye debatt utover høsten.

– Jeg gleder meg til det og jeg gleder meg til å delta i de debattene, for det er mye vi må diskutere, sa kulturministeren.

(©NTB)

Flere nyheter: