Menu
Tomme treningssentre gjør at bransjen sliter. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix

Treningssentrene blør, ønsker seg krisepakke

Flere treningssentre klarer kun å overleve i to uker til før det er kroken på døra for godt. Nå ønsker bransjen seg samme krisepakke som kultursektoren.

Av NTB | 19.03.2020 18:16:42

Arbeidsliv: Regjeringen påla 12. mars alle treningssentre å stenge dørene under det pågående virusutbruddet. Dette fører til blodrøde tall for kjedene, og flere av sentrene klarer knapt å holde det gående mye lengre.

– Noen klarer seg bare noen uker til, mens andre har noen måneder igjen, sier Virke-direktør Ivar Horneland til E24 om situasjonen for norske treningssentre.

Organisasjonen anslår at omsetningstapet vil bli på minst 620 millioner kroner dersom nedstengningen varer fram til 1. mai. Nå ønsker bransjen seg samme krisepakke som kultursektoren. Onsdag fikk denne sektoren en krisepakke på 900 millioner kroner av regjeringen.

– Vi ønsker en kompensasjon slik at treningssentre over hele Norge kan betale husleie, felleskostnader, leverandørgjeld og forsikringer, sier Horneland.

Ifølge Horneland har 25 prosent av deres medlemmer meldt at klarer å holde ut i to uker til, mens 45 prosent sier de klarer en måned, om ikke en kompensasjon kommer på plass.

Mandag ble det kjent at treningssenterkjeden Family Sports Club permitterer 1.900 ansatte, mens Sats har sendt ut varsel om det samme til 4.000 ansatte.

(©NTB)

Flere nyheter: