Menu
Roy Williams gir seg som basketballtrener etter en lang og innholdsrik karriere. Foto: Gerry Broome / AP / NTB

Trenerlegenden Roy Williams legger opp – hylles av Michael Jordan

Basketballtreneren Roy Williams, som har ledet noen av USAs mest legendariske collegelag, pensjonerer seg etter en 33 år lang karriere.

Av NTB | 01.04.2021 22:50:54

Sport: Tre ganger er Williams blitt nasjonal mester. Han er innlemmet i basketballens Hall of Fame for sin trenergjerning.

70-åringen har de siste 18 sesongene ledet North Carolina. Det er med dette laget han har tatt alle sine nasjonale titler.

– Det har vært et vanskelig år, men alle har hatt problemer med korona. Det har vært vanskelig å kjempe videre, prøve å få noe gjort. Men hvordan kan du være heldigere enn å være Roy Williams og trene et basketball-lag? sa Williams etter tapet for Wisconsin i første runde av sluttspillet denne sesongen.

Williams hadde blant annet en ung og talentfull spiller ved navn Michael Jordan i sin stall i 1982. NBA-legenden hyller Williams torsdag.

– Roy Williams er og vil alltid være en basketballegende i Carolina. Hans store suksess på banen er speilet i påvirkningen han hadde på livene til spillerne han trente, blant dem meg, sier Jordan.

(©NTB)

Flere nyheter: