Menu
Illustrasjon: Staten vegvesenet

Trekker anbudet for Karmsundgata

Det blir ytterligere utsettelser for utvidelsen i Karmsundgata i Haugesund. Nå har Statens vegvesen stopper anbudsprosessen.

Av Egil M Solberg | 16.08.2019 14:36:22

Karmsundgata: Årsaken er at Vassbakk & Stol, som klaget på at entreprenøren Risa A/S fikk kontrakten, har fått medhold fra Statens Vegvesen om at det var grunnlag for å avvise tilbudet fra Risa.

– Entreprenøren Vassbakk & Stol ba om en såkalt forføyning og har pekt på en formell feil i prekvalifiseringen. Statens vegvesen har vurdert påstandene i klagesaken og er kommet til at det er grunnlag for å avvise tilbudet fra Risa i prekvalifiseringen. Derfor har Statens vegvesen valgt å avvise tilbudet fra Risa, forklarer prosjektleder Einar Færaas i Statens vegvesen.

Har ikke penger nok

Tilbudet fra Vassbakk & Stol er vesentlig høyere enn budsjettert, dermed må Statens vegvesen avlyser konkurransen og starter arbeidet med å lyse ut prosjektet på nytt.

– Statens vegvesen står igjen med ett tilbud. Tilbudet fra Vassbakk & Stol er vesentlig høyere enn det vi har budsjett til. Det er rett og slett ikke nok penger til å gå i gang, seier Færaas.

Statens vegvesen avlyser dermed konkurransen og starter arbeidet med å lyse ut prosjektet på nytt.

Dermed blir det nye forsinkelse i planene for Karmsundgata i Haugesund.

Oppdraget

Oppdraget var å utvide Karmsundgata mellom Storasundgata og Opelkrysset i Haugesund fra to til fire felt. Tre gangbruer, undergang, nye lys, støyskjermer med mer er også oppgaver som ligger i kontrakten.

I tillegg kommer fortau med sykkelvei på begge sider av gata, og tre bruer for de som går og sykler.

I kontrakten ligger det også 760 meter med støyskjermer og nye bussholdeplasser.

 

Flere nyheter: