Menu
Natalie Geisenberger jubler etter å ha sikret OL-gullet i aking for kvinner for tredje gang på rad. Foto: Pavel Golovkin, AP / NTB

Tredje strake OL-gull for Geisenberger

Natalie Geisenberger ble OL-mester i aking for tredje gang på rad etter å ha slått nærmeste konkurrent med nesten et halvt sekund. Det var stor tysk dominans.

Av NTB | 08.02.2022 15:51:41

Sport: 34-årige Geisenberger vant foran lagvenninnen Anna Berreiter, mens russiske Tatjana Ivanova på bronseplass var slått med over ett sekund. Det ville blitt tredobbelt tysk triumf om ikke Julia Taubitz hadde veltet i 2. omgang mandag.

Verdensmester og verdenscupvinner Taubitz hadde bestetid både i den første og siste av de fire omgangene, men hun tapte over 1,6 sekund til Geisenberger da hun veltet og ble bare nummer sju totalt.

Geisenberger var nest best i 1. og 4. omgang, raskest av alle i 2. og 3. omgang.

I medaljesamlingen har hun også to laggull og individuell bronse fra 2010. Hun er første aker med fem OL-gull. Italienske Armin Zöggeler er den eneste andre med seks medaljer.

Tyskland har vunnet aking for kvinner i alle OL siden 1998. Med sitt femte OL-gull er Geisenberger nå likt med skøyteløper Claudia Pechstein som mestvinnende tysker i vinterleker, og lagkonkurransen i Beijing-lekene gjenstår. Den avvikles torsdag.

(©NTB)