Menu
FOTO: Tipser / Privat

Trebåt påkjørt ved Vibransøy

En liten trebåteier ble påkjørt av en aluminiumsbåt like utenfor Vibrandsøy i Haugesund denne helgen. Bare tilfeldigheter gjorde at ingen ble skadet eller drept.

Av Egil M Solberg | 07.10.2019 18:18:33

Båtulykke: Per Tore Meling (66) var ute og tøffet med tresnekka si i Vibrandsøysundet da han ble kjørt ned av en aluminiumsbåt som kom i høy hastighet lørdag ettermiddag, melder Haugesunds avis.

På bildet går det klart frem at sammenstøttet må ha vært dramatisk. Store deler av skroget er knust og aluminiumsbåten har laget et tydelig hogg også i ripa på den andre siden av trebåten.

– Først og fremst er jeg glad det ikke satt noen framme. Jeg sto helt bakerst og falt ned i båten som følge av det kraftige smellet, beskriver han overfor avisa.

Dersom aluminiumsbåten hadde hold litt høyere hastighet, ville den knust hele baugpartiet på trebåten, slik at den hadde gått ned.

Til alt hell befant det seg ingen fremme i båten da den blå pårent. Ellers kunne skadeomfanget vært svært alvorlig.

Politiet som etterforsker saken, opplyser at mange båteiere holder for høy hastighet og at politiet vanskelig kan føre kontroll når man lokalt ikke har tilgang til politibåt.

Seksjonsleder for forebyggende- og patruljeseksjonen på Haugesund politistasjon Leif Helge Stølen kan bekrefte overfor Haugesunds avis at politiet var på stedet for å ta promilletest av båtføreren lørdag ettermiddag.

– Det var ingen promille inne i bildet. Det var lav sol, og føreren ble blendet, svarer han til avisa.

Flere nyheter: