Menu
Konsernsjef Hilde Merete Aasheim i Norsk Hydro. Foto: Terje Pedersen / NTB

Dropper planer om batterifabrikk – skuffelse på Gismarvik

Equinor, Hydro og Panasonic har besluttet å skrinlegge planene om en batterifabrikk i Norge. Gismarvik i Tysvær har vært en kandidat. Det er ukjent om regjeringsskiftet med skatteøkninger er årsaken.

Av NTB | 29.11.2021 16:45:52

Økonomi og næringsliv: Hydro skriver i en pressemelding at det er en «samlet vurdering av business-scenario» for deltakelse i den europeiske batteriverdikjeden som er bakgrunnen for at de tre selskapene har besluttet å droppe planene.

Ingen av partene har planlagt videre aktivitet på dette tidspunktet, heter det i pressemeldingen.

Etter planen kunne fabrikken ha skapt rundt 2.000 norske arbeidsplasser. Disse kunne ha blitt etablert på Gismarvik i Tysvær.

Selskapet vurdert tomter i flere norske kommuner.

E24 skrev i august at Equinor, Hydro og Panasonic åpnet for å legge fabrikken til utlandet. Bakgrunnen er at elbiler med norske batterier som eksporteres mellom EU og Storbritannia, vil bli ilagt 10 prosent i toll fra 2027.

De tre storselskapene undertegnet i fjor en intensjonsavtale der målet var å starte en studie der de skulle utforske mulighetene for etablering av en bærekraftig og konkurransedyktig europeisk batterinæring. Bakgrunnen var EUs mål om å bli mindre avhengige av batterier fra Asia.

(©NTB)

Flere nyheter: