Menu
Sparta-kaptein Niklas Roest er utestengt i tre kamper for sin del i masseslagsmålet ved kampslutt mot Stavanger onsdag. Foto: Carina Johansen / NTB

Tre spillere utestengt etter het NM-semifinale – tre kamper for Sparta-kapteinen

Sparta-kaptein Niklas Roest er utestengt i tre kamper for sin oppførsel i masseslagsmålet ved kampslutt mot Stavanger Oilers onsdag, melder TV 2.

Av NTB | 31.03.2022 23:49:35

Sport: Det ble delt ut hele fem matchstraffer i den tøffe duellen som Sparta vant 3-2. Også to andre spillere er ilagt utelukkelser. Spartas Maksims Ponomarenko er ute i tre kamper, Stavangers Sander Hurrød i to.

Ponomarenko og Hurrød fikk matchstraff for takling mot hode eller nakke. Roest fikk ikke straff av dommerne, men ble ifølge Stavanger Aftenblad rapportert til disiplinærutvalget av spillersikkerhetsutvalget.

Torsdag kveld kom beslutningen om at Roest er utestengt i tre kamper, for krysstaklinger mot Burton i basketaket som oppsto ved kampslutt.

– Roest oppsøker raskt situasjonen der han målrettet bruker sin kølle til å krysstakle mot rygg og nakke til motspiller som ligger nede med hodet mot vantet. Handlingene utføres med stor kraft og gjentas flere ganger på en spiller som ikke kan forsvare seg, heter det i vedtaket, ifølge TV 2.

Roest ble intervjuet av TV 2 etter kampen, hvor han kommenterte det han kalte «gruff» som følge av at Fagerudd og Burton var ufine mot hverandre.

– Ingen var bedre eller verre enn noen andre, men alle reiste seg etterpå. Tøft og fair, sa han da.

(©NTB)

Flere nyheter: