Menu
Magnus Carlsen vant de to første partiene i den fjerde turneringen i Champions Chess Tour, men greide ikke å følge opp i samme stil. Foto: Carina Johansen / NTB

Tre seirer for Carlsen første dag: – Strålende

Etter seier i de to første partiene kom Magnus Carlsen på jorda med remis og tap i de to neste, men han avsluttet med seier første dag i Champions Chess Tour.

Av NTB | 13.03.2021 22:38:06

Sport: Dermed er han på delt 2.-plass etter åpningsdagen av Magnus Carlsen Invitational. I likhet med Levon Aronian er han et halvt poeng bak Anish Giri.

– Jeg er veldig fornøyd med det etter tre partier med svarte brikker. Det er strålende. Selvfølgelig skulle jeg helst unngått tapet mot Giri, men jeg tenkte på forhånd at all pluss-score ville være bra i dag, og pluss to er supert, sa Carlsen til TV 2.

Han slo Jordan van Foreest og Maxime Vachier-Lagrave i de to første partiene etter meget godt spill. Så fikk han problemer mot Alireza Firouzja og Anish Giri.

Han berget remis mot Firouzja etter å ha vært på defensiven. Det kunne blitt poengdeling også mot Giri, selv om nederlenderen hadde skaffet seg et stort overtak. Et tabbetrekk av Carlsen i sluttspillet ga motstanderen åpent mål.

– Jeg spilte litt for skjødesløst mot Anish, og han utnyttet det på en dyktig måte, sa Carlsen til Chess24.

I dagens siste parti så han ut til å ha gitt fra seg en vinnende stilling mot David Anton, men han la en ny plan og omsatte den i seier etter 85 trekk.

– Det var irriterende. Jeg fikk egentlig til alt jeg ville, og stillingen var vunnet. Så ble jeg litt for avslappet og spilte for unøyaktig, sa Carlsen til TV 2.

– Jeg er veldig fornøyd med måten jeg avgjorde det partiet, sa han.

I neste parti overrasket Carlsen TV 2s eksperter med åpningstrekket da han flyttet bonden bare ett felt fram, og de snakket om museglipp. Det bekreftet Carlsen.

– Bonden skulle egentlig til c4, sa han.

Motstander Vachier-Lagrave gjorde rett etter en stor tabbe som ga Carlsen et klart overtak. Verdensmesteren omsatte det i en vinnende stilling med sterkt spill, og etter 34 trekk ga franskmannen opp.

I tredje parti spilte stortalentet Alireza Firouzja seg med hvite brikker til en lovende stilling mot Carlsen, men maktet ikke å omsette overtaket i gevinst. Etter 40 trekk endte det med remis.

Carlsen var tydelig frustrert foran videoskjermen da han innså hva han hadde gjort.

I dagens siste parti var Carlsen med hvite brikker på offensiven mot spanske David Anton og halte i land seieren etter først tilsynelatende å ha rotet den bort.

Det er den fjerde av ti turneringer i onlinetouren Champions Chess Tour. Alle de 16 deltakerne skal møtes innbyrdes i løpet av tre dager før det er klart for utslagsrunder.

Søndag venter partier mot Nils Grandelius, Shakhriyar Mamedyarov, Jan Nepomnjasjtsjij, Sergej Karjakin og Teimur Radjabov for Carlsen.

Carlsen hadde svarte brikker i første parti mot Jordan van Foreest. Nederlenderen spilte seg til et overtak inn, men nordmannen vendte partiet og omsatte det i seier etter 50 trekk.

Det så ut til å gjenta seg i fjerde parti, der Carlsen for tredje gang måtte spille med svarte brikker. Giri hadde et stort overtak, men Carlsen så ut til å holde unna i sluttspillet og berge remis igjen. Mot slutten overså han en matt-trussel og flyttet feil brikke slik at nederlenderen kunne innkassere seieren etter 58 trekk.

(©NTB)

Flere nyheter: