Menu
Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman styrker sin stilling med pågripelsen av kongens bror og to av hans nevøer, som han beskylder for kuppforsøk. Foto: Pavel Golovkin / AP / NTB scanpix

Tre prinser arrestert i Saudi-Arabia

Tre prinser er arrestert i Saudi-Arabia for å ha planlagt kupp mot kong Salman og kronprins Mohammed bin Salman. Blant dem er kongens bror og nevø.

Av NTB | 07.03.2020 03:46:16

Politikk: Prins Ahmed bin Abdulaziz al-Saud, som er en av kongens brødre, og monarkens nevø prins Mohammed bin Nayaf ble arrestert i sine hjem tidlig fredag og siktet for landsforræderi. Også prins Nayafs yngre bror er arrestert.

Mohammed bin Nayaf var kronprins inntil 2017 da kong Salman fratok ham tittelen og i stedet innsatte sin sønn som kronprins.

Ifølge Wall Street Journal og New York Times innebærer pågripelsene en ytterligere styrking av makten til landets faktiske leder, kronprins Mohammed bin Salman. Han har tidligere fengslet både prester og aktivister, i tillegg til prinser og framtredende forretningsmenn som han følte var en trussel.

Bin Salman er blitt lovprist for enkelte sosiale reformer, men også sterkt kritisert for hard undertrykkelse av alle han oppfattet som motstandere.

Særlig er han blitt fordømt for det brutale drapet på journalisten Jamal Khashoggi inne på det saudiarabiske konsulatet i Istanbul, som blant annet CIA mener at han sto bak.

(©NTB)

Flere nyheter: