reklame for Sheiken Bowling
Menu
Dan Eivind Lid var til stede på Sians mye omtalte krenkefest foran Stortinget i august. Foto: Geir Olsen / NTB

Tre personer er pågrepet i forbindelse med Kristiansand-drapet

Politiet bekrefter at de har pågrepet tre personer i forbindelse med etterforskningen av drapet på Dan Eivind Lid i Kristiansand.

Av NTB | 20.10.2020 14:07:57

Kriminalitet og rettsvesen: Det ble offentliggjort på en pressekonferanse på politihuset i Kristiansand tirsdag ettermiddag.

– Etterforskningen har ført til at tre personer er pågrepet. Én ble pågrepet i går, og to ble pågrepet i dag. Alle tre er siktet for drap eller medvirkning til drap, sa politiadvokat Morten Formo i Agder politidistrikt under pressekonferansen.

De tre pågrepne er i 30-, 40- og 50-årene. De er alle kjent for politiet fra tidligere i varierende grad, og to er domfelt tidligere.

Dan Eivind Lid, som var aktiv i den islamfiendtlige organisasjonen Sian, ble funnet død i sin leilighet i Kristiansand 3. oktober. To dager senere sa politiet at de mener Lid ble drept.

– Det er for tidlig å si noe om motivet, men det er ikke noe i etterforskningen til nå som tyder på at handlingen var politisk motivert, sa Formo.

Han sa også at de ikke er ferdige med avhørene av de siktede, og at det også gjenstår flere vitneavhør. Politiet vil derfor ikke gå ut med detaljerte opplysninger om det de har kommet fram til gjennom etterforskningen.

Torsdag i forrige uke gikk politiet ut og sa at de ønsket å komme i kontakt med føreren og eventuelle passasjerer i en bil som kjørte innerst i Suldalsveien, ikke langt fra Lids leilighet, i retning mot Kjerrane like før klokken 5 lørdag 3. oktober.

Flere nyheter: