Menu
Tre personer er erklært døde etter å ha blitt tatt av et snøskred i Lyngen i Troms torsdag ettermiddag. Foto: Marius Hoe / Framtid i Nord / NTB

Tre omkom i snøskred i Lyngen – reisefølget var fransk

Tre personer i et fransk reisefølge er erklært døde etter å ha blitt tatt av et snøskred i Lyngen i Troms torsdag ettermiddag.

Av NTB | 07.04.2022 17:49:37

Ulykker og naturkatastrofer: Det var ni personer i turfølget. De skredtatte hadde skredsøker på seg, og ble raskt funnet. Politiet opplyser torsdag ettermiddag at turfølget var fransk.

– Innringeren opplyste at tre personer ble tatt av skredet. De øvrige seks har jobbet med å grave fram de tre som ble tatt av skredet, sier operasjonsleder Karl Erik Thomassen i politiet til NRK.

Sent torsdag ettermiddag jobbet politiet med å identifisere de omkomne og varsle de pårørende.

Lyngen kommune satte også krisestab i forbindelse med ulykken.

– Dette er en forferdelig tragisk inngang på påsken. Det er en risiko med å gå i fjellet, og den risikoen resulterte i et tragisk utfall i dag. Vi er trent i disse situasjonene og har et turfølge å ivareta nå, sier Lyngen-ordfører Dan-Håvard Johnsen til VG.

Samtidig skriver TV 2 at skredet skjedde dagen før Lyngen kommune skulle begynne å sende ut SMS-varsling på engelsk til turister om farene i fjellet.

– Tragisk nok sendes den første SMS-en ut i morgen, sier ordføreren til kanalen.

Den 1.289 meter høye toppen er plassert rett over Lyngseidet sentrum

Varslingstjenesten varsom.no, som Norges vassdrags- og energidirektorat står bak, meldte om betydelig snøskredfare, oransje farevarsel, i store deler av Troms torsdag.

To personer ble også tatt i et snøskred i Lyngen onsdag, men de ble ikke skadd.

Store ressurser ble satt i sving i forbindelse med skredet i Lyngen.

Skredet skal ha gått i Kavringtinden, som er en av de best besøkte toppene i Lyngsalpene.

Flere nyheter: