Menu
En eldre pasient smittet med koronavirus er død på Bærum sykehus. Totalt seks personer har dødd som følge av covid-19 i Norge. Illustrasjonsfoto: Audun Braastad / NTB scanpix

Tre nye koronadødsfall i Norge

Tre eldre pasienter med covid-19 døde onsdag. Seks personer i Norge har dermed dødd etter å ha blitt smittet med koronaviruset.

Av NTB | 18.03.2020 14:47:12

Medisin og helse: En av dem som er døde av viruset kommer fra Lillestrøm, én var bosatt i Ringsaker, mens den tredje var innlagt på Bærum sykehus.

Det bekreftet Vestre Viken helseforetak i en pressemelding onsdag ettermiddag, ifølge Budstikka.

– Av personvernhensyn kan vi ikke gi nærmere informasjon rundt pasienten. Vi ønsker å uttrykke vår medfølelse til de pårørende, sier fagdirektør Ulrich Spreng i en pressemelding fra helseforetaket

Åtte personer ved bo- og behandlingssenteret ble tirsdag bekreftet smittet av viruset.

– Min første reaksjon er dyp medfølelse med de etterlatte. Vi bøyer hodet i sorg og respekt for den som er gått bort og de nærmeste pårørende, sier Lillestrøm-ordfører Jørgen Vik (Ap).

I en pressemelding til Ringsaker Blad uttrykker Ringsaker-ordfører Anita Ihle Steen (Ap) sin dypeste medfølelse med de pårørende.

– Mine tanker går til de som nå har mistet en av sine nærmeste, sier ordføreren.

Fra tidligere er det kjent at tre personer mistet livet i Norge som følge av koronasmitte. To eldre pasienter innlagt ved Oslo universitetssykehus døde i forrige uke. Lørdag opplyste Sykehjemsetaten i Oslo at en beboer ved Ellingsrudhjemmet som døde tidligere i uka, hadde fått bekreftet koronasmitte.

Onsdag ettermiddag er 80 personer innlagt på sykehus i Norge med koronasmitte.

Dødsfallet som først ble meldt, var en pasient på sykehjemmet Skedsmotun bo- og behandlingssenter i Lillestrøm kommune.

Senere onsdag ettermiddag sendte Ringsaker kommune ut en pressemelding hvor de bekreftet at en eldre pasient på en institusjon i kommunen er død som følge av covid-19.

Etter de tre triste beskjedene onsdag er det totalt seks personer som har dødd etter å ha blitt smittet med koronavirus i Norge.

(©NTB)

Flere nyheter: