Menu
Birk Ruud vant sitt kvalifiseringsheat og er en av tre nordmenn som er klare for mennenes finale i verdenscupåpningen i friski slopestyle. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Tre norske til verdenscupfinale i slopestyle

Tre norske friskiutøvere tok seg videre til mennenes finale i verdenscupåpningen i slopestyle i Frankrike. Alle tre var blant de fem beste i kvalifiseringen.

Av NTB | 09.01.2020 17:09:49

Sport: Øystein Bråten ble nummer tre i det første kvalifiseringsheatet med 80,20 poeng i sitt beste forsøk, mens Birk Ruud og Christian Nummedal ordnet norsk dobbeltseier i det andre heatet. Ruud fikk 82,90 poeng og Nummedal 80,65.

Bare fem utøvere fikk se 80-tallet i kvalifiseringen i Font Romeu. Andri Ragettli fra Sveits gjorde det i begge sine forsøk, med 84,70 som best. Tyler Harding fra Storbritannia fikk 82,15 i sitt beste forsøk.

16 utøvere er klare for lørdagens finale.

Braaten oppnådde sitt tellende resultat i første forsøk, men var ikke stort dårligere i det andre, som ble belønnet med 79,35.

Ruud og Nummedal hadde derimot presset på seg etter å ha fått beskjedne poengsummer i første forsøk. Begge lyktes i siste forsøk og skjøv svenske Henrik Harlaut ned til 3.-plass i heatet.

De fire siste norske deltakerne greide ikke å ta seg videre. Tormod Frostad endte på 28.-plass totalt, Ulrik Samnøy på 40.-plass og Mikkel Brusletto Kaupang på 41.-plass, mens Eirik Sæterøy ble nummer 50 og nest sist i kvalifiseringen.

Fredag er det kvalifisering for kvinner med fire norske deltakere: Johanne Killi, Sandra Eie, Elvira Marie Ros og Tora Johansen.

Finalene kjøres lørdag.

(©NTB)

Flere nyheter: