Menu
Sanna Solberg-Isaksen på pressetreff i Budapest før finaleturneringen i Champions League kommende helg. Hun er med på sesongens stjernelag. Foto: Espen Hartvig / NTB

Tre norske spillere på mesterligaens stjernelag – Dale beste forsvarer

Nora Mørk, Stine Bredal Oftedal og Sanna Solberg-Isaksen fikk plass på sesongens all star-lag i mesterligaen i håndball. Kari Brattset Dale hedres også.

Av NTB | 03.06.2022 11:46:00

Sport: I helgen avgjøres Champions League-sluttspillet med semifinaler og finale i Budapest. Fredag presenterte Det europeiske håndballforbundet utfallet av kåringen av de beste spillerne i turneringen.

Sanna Solberg-Isaksen, som spiller for danske Esbjerg, er stemt fram som beste venstreving. Györ-stjernen Stine Bredal Oftedal er årets midtback, mens Nora Mørk ble beste høyreback.

– Jeg er stolt og ganske overrasket, men å være med på et slikt lag er noe av det største man kan oppleve, sier Solberg-Isaksen til NTB.

De øvrige på laget er målvakten Laura Glauser (Györ), venstreback Cristina Neagu (CSM Bucuresti), høyreving Angela Malestein (FTC Hungaria) og linjespiller Linn Blohm (Györ).

Kari Brattset Dale er kåret til turneringens beste forsvarsspiller, mens Brests Paulette Foppa ble beste unge spiller.

Györs Ambros Martín fikk trenerprisen i konkurranse med blant andre Vipers-sjef Ole Gustav Gjekstad.

Vipers møter franske Metz i semifinalen i Budapest fredag. I den andre skal Györ ut mot danske Esbjerg.

Finale og bronsekamp spilles søndag.

(©NTB)

Flere nyheter: