Menu
Tre kvinner er knivstukket i Sarpsborg sent tirsdag kveld. To av dem er kritisk skadd. Politiet har bevæpnet seg og pågrepet en person. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Tre kvinner knivstukket i Sarpsborg – en mann pågrepet

Det er tre kvinner som ble knivstukket i Sarpsborg sent tirsdag kveld. To av dem er kritisk skadd. Politiet har pågrepet en gjerningsmann.

Av NTB | 15.07.2020 01:48:03

Kriminalitet og rettsvesen: Øst politidistrikt bekrefter at tre kvinner ble knivstukket i Sarpsborg på forskjellige adresser.

To av kvinnene er kritisk skadd, og en av dem er lettere skadd.

– Et av ofrene hadde gjenkjent gjerningsmannen og vedkommende ble pågrepet på en adresse i Sarpsborgs sentrum, opplyser politiet i en pressemelding.

Politiet fikk først inn melding om en kvinne som var knivstukket i sentrum av byen like før midnatt, og kort tid etter melding om to nye knivstikkinger i St. Nicholas gate og Oscars gate.

– Per nå har vi ingen indikasjoner på at det er flere gjerningspersoner og politiet anser situasjonen som under kontroll. Vi vil være til stede i Sarpsborg med store styrker gjennom natten for å ivareta sikkerhet, ro og orden, opplyser hun.

Politiet har sperret store deler av Sarpsborg sentrum ved Storbyen kjøpesenter, i nærheten av det ene åstedet. Det vil bli foretatt vitneavhør og kriminaltekniske undersøkelser på de forskjellige åstedene.

Til avisen sier ektemannen til ett av ofrene at gjerningsmannen banket på døren og tok seg inn i boligen deres. Der skal han ha gått til angrep på mannens kone.

– Vi satt og så på TV, så banker det på døra. Da jeg åpnet forsøkte han å stikke meg, men jeg kom meg unna, forteller mannen. Deretter tok gjerningsmannen seg inn i boligen og stakk mannens kone i armen.

Politiet meldte om hendelsen klokken 23.54 tirsdag kveld.

– Politiet vurderte det som en mulig pågående livstruende hendelse og sendte alle tilgjengelig mannskaper til Sarpsborg. Samtidig, for sikkerhets skyld, oppfordret vi folk å holde seg innendørs, opplyser Ann-Kristin Endal, leder i Stab for kommunikasjon i Øst politidistrikt. Politiet bevæpnet seg da de rykket ut.

Ifølge Sarpsborg Arbeiderblad ble nødetater fra hele Østfold sendt til Sarpsborg og luftambulanse var også raskt på plass. Også et SeaKing redningshelikopter ble sendt til byen. Også patruljer fra Oslo-politiet bisto.

(©NTB)

Flere nyheter: