Menu
En stor eksplosjon vekket innbyggerne i et leilighetsbygg sentralt i Göteborg tirsdag morgen. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / NTB

Tre kvinner alvorlig skadd etter eksplosjon i bygård i Göteborg

Tre kvinner er alvorlig skadd og til sammen 23 personer er brakt til sykehus som følge av en eksplosjon i en bygård sentralt i Göteborg.

Av NTB | 28.09.2021 08:52:30

Kriminalitet og rettsvesen: Eksplosjonen kan ha skjedd kort tid før klokka fem tirsdag morgen.

Redningstjenesten sier til TV4 at man nå har utelukket at eksplosjonen kan ha en «naturlig årsak». Det skal ikke dreie seg om en gasslekkasje, men en gjenstand som har eksplodert.

Sahlgrenska universiktetssjukhuset rapporterer at de har fått inn tre kvinner som er alvorlig skadd: én i 60-årsalderen, én i 70-årsalderen, og én i 80-årsalderen. I tillegg har de fått inn en mann i 60-årsalderen, en kvinne i 30-årsalderen og en brannmann med lettere skader.

Aftonbladet har snakket med alarmsentralen, som melder at til sammen 23 personer er kjørt til sykehus. Fem av dem var såpass alvorlig skadd at de ble fraktet i ambulanse, resten i buss.

SVT Nyheters reporter forteller om en rolig stemning på stedet i halv 8-tiden mandag.

– Brannen er ikke under kontroll, men bygningen er ferdig evakuert, sier nødetatenes innsatsleder til kanalen.

– Det har kommet mye røyk inn i leiligheter, sier Lars Jostelius fra redningstjenesten til TT.

De evakuerte samles i en kirke i nabolaget. Flere politifolk er på vei dit for å samle inn vitneforklaringer. Det er uklart hvor mange som måtte evakueres, men det kan ifølge svenske medier dreie seg om mellom 100 og 200 personer.

Ifølge politiet er det innledet etterforskning om såkalt allmennfarlig ødeleggelse, og skadeomfanget er uklart.

Expressens reporter beskriver at området er i nærheten av flere universitetsbygg i Göteborg, og dessuten nær der kollektivtrafikken passerer.

En beboer på stedet forteller at flere mennesker firet seg ned fra sine leiligheter ved hjelp av laken i Annedal sentralt i Göteborg. Mange beboere er også blitt hentet ut av brannvesenets stigebiler.

Nødetatene sendte minst 17 enheter til stedet, tolv av dem ambulanser. Eksplosjonen fant sted i 5-tiden tirsdag og forårsaket en større brann. Både oppganger, garasje og leiligheter ble fylt med røyk.

(©NTB)

Flere nyheter: