Menu
Legemiddelverket og FHI hasteinnkalte lørdag til pressekonferanse om mulige bivirkninger av AstraZeneca-vaksinen.

Tre helsearbeidere innlagt med blodpropp

Tre helsearbeidere er innlagt ved Oslo universitetssykehus (OUS) med blodpropp etter å ha blitt vaksinert med AstraZeneca-vaksinen.

Av NTB | 13.03.2021 16:08:05

Medisin og helse: Pressevakt Hedda Holth ved OUS sier til NTB at de tre er ansatt i helsevesenet, men ikke ved OUS. De er innlagt på sykehuset på grunn av komplikasjoner knyttet til blodpropp som er oppstått etter at de har fått AstraZeneca-vaksine.

Det var Aftenposten som først meldte om saken. Ifølge avisen er to av helsearbeiderne relativt unge.

Folkehelseinstituttet (FHI) og Legemiddelverket hasteinnkalte lørdag til en pressekonferanse om status for mistenkte bivirkninger i forbindelse med AstraZeneca-vaksinen.

Fredag døde en kvinne i 30-årene etter akutt sykdom på Tynset, ti dager etter at hun ble vaksinert med koronavaksinen fra AstraZeneca. Det er foreløpig uvisst om det er en sammenheng mellom vaksinen og det uventede dødsfallet.

Fra Danmark kom det tidligere denne uka meldinger om at en person var død som følge av blodpropp etter vaksinasjon med AstraZeneca-vaksine. Torsdag valgte FHI å sette AstraZeneca-vaksinen på pause mens videre utredning pågår.

Foruten Norge har Danmark, Island, Thailand og Bulgaria satt bruken av AstraZenecas vaksine på vent. I tillegg har Østerrike, Italia, Estland, Latvia, Litauen og Luxembourg stanset bruken av vaksine fra bestemte partier.

Fredag ble en kraftig allergisk reaksjon lagt til på EUs liste over mulige bivirkninger fra AstraZenecas koronavaksine.

Statens legemiddelverk bekrefter overfor NRK at man nå undersøker om de siste tilfellene av blodpropp har en sammenheng med koronavaksinering.

I en pressemelding fredag skriver FHI at de avventer flere opplysninger før dødsfallet kan vurderes nærmere.

Flere nyheter: