Menu
Tre personer er erklært døde etter å ha blitt tatt av et snøskred i Lyngen i Troms torsdag ettermiddag. Foto: Marius Hoe / Framtid i Nord / NTB

Tre franskmenn i 60-årene omkom i snøskred i Lyngen

Tre menn fra Frankrike døde etter å ha blitt tatt av et snøskred i Lyngen i Troms torsdag ettermiddag.

Av NTB | 07.04.2022 20:04:27

Ulykker og naturkatastrofer: De tre var i et turfølge på ni personer. Skredet skjedde i området Beretlia ved Kjostinden. De skredtatte hadde skredsøker på seg og ble raskt funnet.

Politiet opplyser at turfølget var fransk, og at de tre omkomne er tre menn i 60-årene.

De øvrige i turfølget er fysisk uskadd, og er hentet ned fra fjellet. De blir ivaretatt av helsepersonell og Lyngen kommune.

Det var en person i turfølget som meldte om skredet.

– Innringeren opplyste at tre personer ble tatt av skredet. De øvrige seks har jobbet med å grave fram de tre som ble tatt av skredet, sier operasjonsleder Karl Erik Thomassen i politiet til NRK.

Kommuneoverlege Hans-Olav Holtermann Eriksen i Lyngen sier til VG at det var erfarne skiløpere som var ute i fint vær og flotte omgivelser da skredet gikk.

– Det har aldri vært skred i dette området, sier han.

Lyngen kommune satte også krisestab i forbindelse med ulykken.

– Dette er en forferdelig tragisk inngang på påsken. Det er en risiko med å gå i fjellet, og den risikoen resulterte i et tragisk utfall i dag. Vi er trent i disse situasjonene og har et turfølge å ivareta nå, sier Lyngen-ordfører Dan-Håvard Johnsen til VG.

Ifølge TV 2 gikk skredet dagen før Lyngen kommune skulle begynne å sende ut SMS-varsling på engelsk til turister om farene i fjellet.

– Tragisk nok sendes den første SMS-en ut i morgen, sier ordføreren til kanalen.

Varslingstjenesten varsom.no, som Norges vassdrags- og energidirektorat står bak, meldte om betydelig snøskredfare, oransje farevarsel, i store deler av Troms torsdag.

To personer ble også tatt i et snøskred i Lyngen onsdag, men de ble ikke skadd.

Store ressurser ble satt i sving i forbindelse med skredet i Lyngen. Politiet jobbet torsdag kveld med å varsle de pårørende av de omkomne.

Nødetatene meldte først at skredet var gått ved Kavringtinden, men skredet har gått i Beretlia, som er et område der mange ferdes.

Flere nyheter: